Öppna gårdar-dagen 2020 nådde BESÖKSREKORD – 281 gårdar var öppna, med totalt mer än 213 000 besökare

Öppna gårdar-dagen 2020 nådde BESÖKSREKORD – 281 gårdar var öppna, med totalt mer än 213 000 besökare

NordenBladet – Ett rekordantal människor besökte de öppna gårdarna! Den 18 och 19 juli var 281 gårdar öppna för besökare i hela Estland med totalt mer än 213 000 besökare. Detta är ett rekordantal besökare på öppna gårdar-dagars sexåriga historia.

“Öppna gårdar-dagen har blivit sommarens höjdar event, och har lockat tusentals barnfamiljer att besöka landsbygdsföretag och gårdar – bildligt sett gör landsbygdsluften en fri”, säger landsbygdsminister Arvo Aller. ”Helgen bekräftade det växande intresset för landsbygdsliv i samband med COVID-perioden och uppskattningen av mat och varor som producerats i Estland. Öppna gårdar-dagen har blivit den största bidragande orsaken till en positiv bild av landsbygdslivet.

Som en del av Öppna gårdar-dagen i år besökte NordenBladet den estniska svampgården på Männa gård i Läänemaa landskap, som en del av Öppna gårdar-dagen (läs artikeln och se fotogalleriet HÄR), Rõude-museum och Rõude bygård (artikeln och bilderna finns HÄR) och Helina och Margus Maripuus vackra gård Tänava i Västra Estland i Haeska (se galleri nedan).


Tänava gård har en stor bär- och äppelträdgård. Gården odlar getter, får, highland cattle från Skottland, kycklingar och den har också en liten ponny. Värdparet tillverkar också sirap av blommor och bär och bärsenap. (Bilder: 12 x NordenBladet / Helena-Reet Ennet)

Foto: NordenBladet
Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
Estland

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory