Ökad polisär närvaro i Jordbro

NordenBladet — På grund av händelser som påverkat tryggheten för medborgare och företagare i Jordbro har polisen under det senaste året stärkt närvaron i området successivt. Vi kommer att fortsätta att göra detta ytterligare framöver.

Polisen arbetar ständigt aktivt mot kriminella miljöer, men på grund av den senaste tidens hot mot företagare i Jordbro ökar polisen sin närvaro ytterligare i området.
– Detta sker genom såväl synlig polisiär resurs som genom spaning och underrättelse. Polisen ska även sätta upp kameror i Jordbro vilket bidrar till att öka tryggheten i området och ger oss bättre förutsättningar att effektivt leda och fördela våra resurser, säger Daniel Edlund, lokalpolisområdeschef i Haninge/Nynäshamn.
Allvarligt att journalister hotas
Under den senaste veckan har även journalister hotats när de arbetat i Jordbro.
– Vi ser mycket allvarligt på när journalister blir utsatta i sin yrkesutövning. Det är en viktig förutsättning en väl fungerande demokrati. Dessa ärenden prioriteras mycket högt av lokalpolisområdet, säger Daniel Edlund.
För att förebygga brott och öka tryggheten samverkar polisen med kommunen och andra aktörer. Tillsammans med bland annat socialtjänst och fältassistenter åstadkommer vi mer än var för sig.
Människor har rätt att känna trygghet och säkerhet där de bor. Att vi har utsatta områden med kriminell påverkan och parallella samhällsstrukturer är inte acceptabelt. Polisens mål är att vi i framtiden inte ska ha några utsatta områden.
Polisen är beroende av att de som har information om brottslig verksamhet tipsar oss. Det kan vara avgörande för att komma vidare i utredningar och att lagföra personer. Lämna information till polisen via 114 14 eller via tipssidan på polisen.se. Även eventuella foton eller filmer är av intresse.

Nyhet från
Polisen Stockholms län

Publicerad 25 oktober 2019 15:51

På grund av händelser som påverkat tryggheten för medborgare och företagare i Jordbro har polisen under det senaste året stärkt närvaron i området successivt. Vi kommer att fortsätta att göra detta ytterligare framöver.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory