Ökad fokus på yrkestrafiken i Stockholms län och på Gotland

NordenBladet — Som en del i det nationella trafiksäkerhetsarbetet kommer polisen i region Stockholm och Gotland från den 11 oktober och en vecka framåt genomföra ökade kontroller gällande fordon som framförs i yrkestrafik.

Kontrollerna kommer att genomföras genom fast och rörlig övervakning i regionen och kommer att fokusera på fordon och förare av bland annat taxibilar, budbilar, lastbilar och bussar. Kör- och vilotider, fordons skick, fordons vikt, lastsäkring med mera kommer att kontrolleras för att trafikmiljön ska bli så säker som möjligt.
– Polisen genomför kontinuerligt både planerade och spontana trafikkontroller. Under denna vecka kommer fokus ligga på förare och fordon som framförs i yrkestrafik. En viktig del i trafiksäkerhetsarbetet är att alla fordon i yrkestrafik har förare som följer reglerna och att fordonen är i säkert skick, säger Gabriella Hennig tillförordnad chef på trafiksektionen i Stockholm.
Tillstånd kontrolleras
Extra stort fokus kommer att läggas på att kontrollera tillstånd och vilken typ av transport som utförs. Ett av syftena är att eftersöka så kallad olaga cabotagetransporter. Cabotage innebär att transportföretag stationerade i ett EU-land under vissa förutsättningar har rätt att genomföra inrikestransporter i ett annat EU-land.
– Polisen har ett tydligt uppdrag att öka kontrollverksamheten inom detta område,  för att transporterna ska vara trafiksäkra men också för att motverka osund konkurrens så att transporterna sker på lika villkor, säger Gabriella Hennig.

Om polisens arbete med trafiksäkerhet

Den nationella trafikveckan med fokus på yrkestrafik är en av många trafiksäkerhetsveckor som polisen genomför varje år. Under de andra veckorna ligger fokus på bland annat hastighet, nykterhet och brott på väg.
Att ingen ska dö eller skadas i trafiken är visionen för polisens trafiksäkerhetsarbete.
Trafik – polisens arbete

Nyhet från
Polisen Stockholms län och Gotland

Publicerad 11 oktober 2021 11:27

Som en del i det nationella trafiksäkerhetsarbetet kommer polisen i region Stockholm och Gotland från den 11 o

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory