Nytt medborgarlöfte i Ljusdal

NordenBladet — Karl von Krusenstjerna, lokalpolisomrĂ„deschef i HĂ€lsingland och Markus Evensson kommunstyrelsens ordförande undertecknade idag medborgarlöftet för 2020.

Polisen och Ljusdals kommun fortsĂ€tter att samverka kring det brottsförebyggande arbetet. Årets medborgarlöfte Ă€r en satsning pĂ„ att minska droganvĂ€ndningen bland ungdomar och öka trafiksĂ€kerheten i centralorten Ljusdal.
–  Alla vi behöver hjĂ€lpas Ă„t för att komma tillrĂ€tta med de problem som finns i ett samhĂ€lle. NĂ€r det gĂ€ller just medborgarlöftet sĂ„ har polisen och kommunen enats om olika satsningar för att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen. Vi har redan idag ett nĂ€ra samarbete och att vi gör det tillsammans förbĂ€ttrar förutsĂ€ttningarna för att lyckas, sĂ€ger Karl von Krusenstjerna, lokalpolisomrĂ„deschef HĂ€lsingland
Det som ligger till grund för valet av medborgarlöftet Àr ocksÄ de olika medborgardialogerna som hölls i Ljusdal under 2019. DÀr fick Ljusdalborna chansen att berÀtta för sin lokala polis och kommunen vad de helst ser att de ska arbeta med för att öka tryggheten och minska brottsligheten i Ljusdal.
– Vi har frĂ„gat kommuninvĂ„narna om hur de upplever tryggheten i Ljusdals kommun. Majoriteten kĂ€nner sig trygga, men just nĂ€r det handlar om droganvĂ€ndningen och trafiksituationen i centrum sĂ„ uttrycker de just det som en otrygghetsfaktor. För oss Ă€r det viktigt att alla medborgarna ska kĂ€nna sig trygga nĂ€r de vistas i centrum och dĂ€rför kommer polisen och kommunen tillsammans arbeta aktivt för att öka tryggheten dĂ€r, sĂ€ger Rolf Ångström, kommunpolis i Ljusdal.
UtifrÄn vad kommuninvÄnarna tyckte sÄ Àr det nu fokus pÄ att genomföra insatser mot narkotika och trafik under Äret i Ljusdal. Dessa kommer att följas upp och utvÀrderas under perioden.

Nyhet frÄn
Polisen

Publicerad 17 januari 2020 16:03

Karl von Krusenstjerna, lokalpolisområdeschef i Hälsingland och Markus Evensson kommunstyrelsens ordförande undertecknade idag medborgarlöftet för 2020.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory