Nu över 100 frihetsberövanden för grovt sabotage mot blåljusverksamhet

NordenBladet — Den här veckan har ytterligare tre män frihetsberövats till följd av upploppet i Sveaparken förra året. Två av dem är hemmahörande i Örebro län och de är båda 25 år gamla, den tredje personen är hemmahörande i Västmanlands län och är 21 år gammal.

Veckans nya frihetsberövanden innebär att totalt 101 personer blivit frihetsberövade till följd av det våldsamma upplopp som kom att uppstå istället för en allmän sammankomst som var planerad att ske då den 15 april 2022. De nu anhållna angrep och störde polisen i deras arbete genom våld och hot om våld, även polisfordon och polishundar skadades under upploppet.
– Att vi nu har frihetsberövat fler än hundra personer visar dels på hur omfattande angreppet på våra kollegor var i den utsatta situationen men även hur engagerat och professionellt utredningsarbetet har hanterats, förklarar Henrik Dahlström som är kommenderingschef inom Polismyndigheten.
Utredningsarbetet påbörjades i samma stund som upploppet startade och är ännu inte klart.
– Vi fortsätter vidare förbi de hundra för att paketera och lagföra alla de som utsatte våra kollegor för det brutala våldet i Sveaparken, säger Henrik Dahlström.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 04 oktober 2023 14:46

Den här veckan har ytterligare tre män frihetsberövats till följd av upploppet i Sveaparken förra året. Två av

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory