Norge: Över ett år har passerat sedan Anne-Elisabeth Hagen, hustru till miljardären Tom Hagen, försvann spårlöst i en påstådd kidnappning. Polisen är övertygad om att hon är mördad

NordenBladet – Samma dag som miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen, 69, försvann var en stege uppställd från marken till en balkong på andra våningen.

Uppgiften har inte framkommit tidigare.

– Jag minns att det fanns en lång stege på baksidan av huset, säger en boende i området till norska TV2.

Därefter försvann stegen – och det är inte känt vem som tog den.

Över ett år har passerat sedan Anne-Elisabeth Hagen, hustru till miljardären Tom Hagen, försvann spårlöst i en påstådd kidnappning från parets hus i Lørenskog utanför Oslo.

Polisen har tidigare släppt fynd som gjorts vid brottsplatsen, avtryck från sko som kunnat identifieras, buntband och brevpapper som kunnat knytas till olika butiker.

Men de har hållit tyst om en uppgift som kan vara av största vikt för utredningen: hur gärningsmannen eller männen tog sig in till Anne-Elisabeth i huset.

En stege var uppställd mot huset samma dag som miljardärsfrun försvann den 31 oktober förra året.

– Jag minns att det fanns en lång stege på baksidan av huset. Den gick från bottenvåningen upp till en balkong på andra våningen, säger en boende till TV2.

Kanalen rapporterar att de talat med flera boende i området och att ingen av dem sett några främmande personer där under dagen för försvinnandet.

Den enda iakttagelsen som sticker ut är just den av stegen. En stege som sedan ska ha försvunnit utan att det är känt vem som tog den.

En stege som polisen är sparsamma med att lämna upplysningar kring.

– Denna information är väl känd av polisen, utan att vi kan säga något om i vilken grad som vi anser stegen vara relevant, säger spaningsledare Tommy Brøske, till TV2.

Det har tidigare rapporterats om att hantverkare ska ha jobbat i huset – men det ska ha varit veckor innan försvinnandet.

Polisen är övertygad om att hon är mördad. Familjen och maken Tom Hagen, som betalat miljonsummor till påstådda kidnappare, om att hon är vid liv.


Tags assigned to this article:
Anne-Elisabeth HagenNorgeOsloTom Hagen

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory