Annons:

Misshandel & grovt rattfylleri

NordenBladet — Polisen har under natten hanterat ärenden av olika de slag. Kvällen började med att det anmäldes skottlossning i Godby. Att det skjuts med vapen i tätt bebyggda samhällen är inte helt vanligt så polisen antog att det var något fordon som givit missljud eller fyrverkerier. Vid kontroll med tillstånd så visades det sig att ett sådant, för fyrferkeri, givits till de boende på den adress varifrån smällarna hörts. Polisen granskade saken på plats. Samtidigt inkom en anmälan om misshandel som var pågående. Polispatruller tog sig till adressen i Jomala var två män misshandlats av en tredje man och anmälaren hade hotats till livet av den utpekade gärningsmannen. Ambulans tillkallades av polis på grund av skador som uppstått till följd av holmgången. Den misstänkte försvårade polisens arbete vid gripandet och är nu även misstänkt för hindrande av tjänsteman. I väntan på vidare förundersökningsåtgärder greps mannen. En kvinna som fanns med i sällskapet fördes till skyddsboende av patrull. En misstänkt och två målsägande i ärendet, och polisen utreder de tre brott som nämnts. Den misstänkte är känd av polisen i Finland sedan tidigare.
Misstänkt rattfylleri anmäldes. Polisen granskade men varken fordon eller de anmälda skadorna kunde påträffas på Scheffersgränd då patrull anlände. Skam den som ger sig, polisen hittade olycksplatsen några gator bort och påträffade även den kvinnliga föraren som blåste 0,79 mg/l. och som saknade körrätt. Polisen utreder misstänkt grovt rattfylleri och olovlig körning samt kollisionen som ett äventyrande av trafiksäkerheten.
Polisen stoppade ett fordon som var obesiktat och granskade passagerare. En person i bilen visade sig vara efterlyst, saken kunde åtgärdas på plats. Fordonet belades med körförbud och föraren fick böter. Ett ytterligare fordon som granskades visades sig ha obetald fordonsskatt, även det taget ur trafik och registerskyltarna avlägsnades.
På Örtvägen i Mariehamn hade en karl skrikit i sin lägenhet under en lång tid men plötsligt tystnat vilket väckte de toleranta grannarnas oro. Polisen granskade lägenheten och fann där en ensam själ, full av liv och alkohol. Han bedömdes kunna nyktra i på egen hand och hemfriden för grannarna var tryggad.
En lugn natt i centrum gällande kroglivet, polisen assisterade ordningsmän med att avvisa en gäst som inte längre var välkommen.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory