Annons:

Misshandel bakom mordförsöket på Forsbyvägen – parterna stannade av en slump samtidigt i korsningen

NordenBladet —

28.02.2020 kl 13.20Helsingfors
Helsingforspolisens brottsutredningsenhet har utrett ett mordförsök som ägde rum i Helsingfors i korsningen av Forsbyvägen och Tavastvägen 4.1.2020 klockan 18.20.
En misshandel i september 2019, där två parter var inblandade, ledde till uppgörelsen dem emellan i januari som rubriceras som mordförsök. Den ena parten hade haft ett skjutvapen i sin besittning efter misshandeln.
De två parterna i misshandeln stötte av en händelse på varandra i trafikljusen i korsningen av Forsbyvägen och Tavastvägen lördag 4.1.2020. De stannade sida vid sida i trafikljusen. Efter att de haft ögonkontakt steg den ena, en 32-årig man, ur sin bil och gick närmare målsägandes bil och sköt med handeldvapen på nära håll mot bilen. Den misstänkte avlossade fyra skott mot målsägandes bildörr varvid målsägande körde en liten bit framåt och vände in på Tavastvägen. Han stannade bilen. Detsamma gjorde den misstänkte som körde efter målsägande. Den misstänkte steg ur sin bil och avlossade snett bakifrån ytterligare tre skott som träffade målsägandes bil. Efter skottlossningen körde den misstänkte vidare mot Vik medan målsägande fortsatte längs Tavastvägen.
– Kulorna som träffade bildörren gick genom bilplåten men stannade i dörrens stödkonstruktion. Om stödkonstruktionen inte skulle ha stoppat kulorna skulle de ha gått genom dörren, säger utredningsledaren, kriminalkommissarie Jukka Larkio vid Polisinrättningen i Helsingfors.
Trots efterspaningar kunde den misstänkte inte påträffas. Han anmälde sig självmant till polisen måndag 6.1.2020.
Fallet kommer att lämnas till åklagaren för åtalsprövning. En person sitter fortfarande anhållen med anledning av fallet.
Bild_1png, 2 MB
Bild_2png, 1,6 MB
Bild_3png, 1 MB
Bild_4png, 1,6 MB

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory