Annons:

Mer information om fallet med en 14-åring som omkom på en isbana i Kurikka 7.3.

NordenBladet —

09.03.2020 kl 12.17Österbotten
Ärendet undersöks som en dödsorsaksutredning och brott mot terrängtrafiklagen (terrängtrafikförseelse). I förundersökningen utreds det straffrättsliga ansvaret som ligger bakom händelsen som föregick den 14-åriga passagerarens död. Samtidigt utreder polisen ifall någon överlåtit ett motordrivet fordon att framföras i terrängen av en person som är yngre än 15 år. Enligt de uppgifter polisen har samlat in är de båda personbilsförare som körde bilarna minderåriga, den ena av dem är under 15 år.
Enligt terrängtrafiklagens 6§ får ett motordrivet fordon inte framföras i terrängen av en person som inte fyllt 15 år. Undantag från detta gäller framförande av motordrivet fordon på för trafik avstängda områden såsom arbetsplats-, fabriks-, hamn-, lager-, eller tävlingsområden, eller på andra liknande områden. Enligt de uppgifter polisen har i detta nu så var inte området på något sätt avstängt som tävlingsområde eller dylikt.
Förutom de personer som befann sig i de både personbilarna fanns det många andra personer på olycksplatsen. Polisen ber de personer som befann sig på platsen ta kontakt på med polisen i Österbotten på tipstelefon 050 456 3503 eller per e-post vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi
Polisen ger för tillfället inte ut mer uppgifter i ärendet.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory