Man döms för explosion på Adelgatan

NordenBladet — En man döms idag vid Malmö tingsrätt till tre års fängelse för att bland annat ha orsakat en explosion vid entrén till en nattklubb på Adelgatan i Malmö.

Det var den 11 juni i år som en explosion ägde rum på Adelgatan i Malmö. Två män åtalades för allmänfarlig ödeläggelse genom att den ena mannen först försökt genomföra en explosion i entrén till en nattklubb på adressen för att senare tillsammans med en annan person genomfört explosionen. Männen stod även åtalade för annan brottslighet, av mindre allvarlig karaktär.Den ena mannen döms för allmänfarlig ödeläggelse, narkotikabrott och trafikbrott till tre års fängelse. Malmö tingsrätt bedömer straffet motsvara fängelse i drygt tre och ett halvt år, men eftersom mannen endast var 20 år vid brottstillfället reduceras straffet med sex månader. Mannen döms även till att betala skadestånd till skadelidande och förblir häktad till domen vinner laga kraft. Den andra mannen frikänns från åtalet men fälls för annan brottslighet.
– Utredarna har gjort ett mycket gott jobb, brott som allmänfarlig ödeläggelse kan många gånger vara svårbevisade, säger Martin Lejestrand, biträdande sektionschef grova brott, polisen Malmö.

Nyhet från
Polisen i Syd

Publicerad 23 december 2019 13:47

En man döms idag vid Malmö tingsrätt till tre års fängelse för att bland annat ha orsakat en explosion vid entrén till en nattklubb på Adelgatan i Malmö.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory