Kristiina skönhetsblogg: Mask som du kan göra hemma och som gör håret 3-10 cm längre redan på en vecka!

Kristiina skönhetsblogg: Mask som du kan göra hemma och som gör håret 3-10 cm längre redan på en vecka!

OHMYGOSSIP –  Jag har läst så mycket om masker med olivolja och att de gör håret 3-10 cm längre på en vecka. Om du struntar i att du måste vara 5 minuter med huvudet nedåt, känns allting enkelt och sådant som beröms av andra bloggare. Kanske det hjälper någon med stora svårigheter med sitt hår.

Denna gång berättar jag för er om just detta ”sättet att göra håret längre”, som andra bloggare (både i Estland och utomlands) rekommenderar, 3-10 cm mer och bara under en vecka?! Ibland undrar jag vad vi kvinnor går med på att testa! Jag själv är lite frågande om detta ”fantastiska” växande, men varför inte testa det – olivolja skadar ju inte håret och detta sätt tycks ge håret en nyttig paus.

Vad ska man göra i detalj?

Värm upp 2-4 msk olivolja i mikro, bre ut den på huvudet och i hårbotten. Håll huvudet nedåt i 4-5 minuter (jag rekommenderar att göra det tillsammans med någon annan om man skulle råka svimma). Därefter ha oljan i håret i 2 timmar och sedan tvätta bort den med vanligt schampo. Det rekommenderas att inte använda balsam eller så använder du det mycket lite på hårtoppar.

Sedan torkar du håret genom att tutta med handduken, och låt håret torka utan att använda hårtork. Gör detta under en vecka, varje dag.

I tillägg till detta rekommenderas att följa följande regler:
– Använd inte plattång/fön
– Kamma inte blött hår
– Håll inte håret jämt i flätor
– Det rekommenderas att kamma håret på en gång när du ser att det är trassligt/tovigt, för annars kan hårväxten går saktare.
– Är mat med B-vitamin, till exempel banan, avokado, potatis, ägg mm.
– Färga inte håret under denna vecka.

Jag accepterar olivoljan på en gång och har använt den i masker i åratal. Jag har minskat inköp av krämer. När det gäller detta tips tror jag inte att det är möjligt med utväxt på 10 cm på en vecka, men om man periodvis berikar håret med olivolja, växer det mer på ett år än du kunde vänta dig och ser hälsosammare ut.
Fotos: Kristiina Kalberg (Ohmygossip Couture)
Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
Kristiina KalbergNordic Bloggersskönhetsblogg

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory