Kamerabevakning i UmeÄ

NordenBladet — Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning pĂ„ tre platser i UmeĂ„.

Beslutet innebĂ€r att RĂ„dhustorget i centrala UmeĂ„, Ålidhems centrum vid EkonomstrĂ„ket samt Östra Ersboda centrum kamerabevakas.
Kameror monteras under denna vecka och tas i bruk inom kort. Beslutet gÀller till och med den 31 mars 2020.
– Det frĂ€msta syftet Ă€r att öka tryggheten och minska brottsligheten i omrĂ„det. Dessutom innebĂ€r detta en ökad förmĂ„ga att utreda brott, sĂ€ger Michael Rystedt, chef i lokalpolisomrĂ„de UmeĂ„.
Polisens kameraanvÀndning regleras av omfattande restriktioner. Det innebÀr bland annat att fönster och balkonger till bostÀder och kontor, entréer till bostadshus och kontorsfastigheter mm kommer att maskeras och ej tas med i den bevakning som sker. Det gÄr att zooma och panorera med vissa av kamerorna.
I anslutning till platserna kommer skyltning om kamerabevakning att monteras.
Fakta om respektive omrÄde
RĂ„dhustorget
PÄ platsen finns problem med vÄldsbrott (bÄde grova och av normalgraden), narkotikabrott och stölder. Butiksstölder Àr vanligt förekommande i kringliggande butiker.
Ålidhem
Det finns problem med en delvis öppen narkotikahandel i Ålidhems centrum och i omrĂ„det runt centrum. Den brottsligheten drar till sig kriminella frĂ„n hela UmeĂ„ som vill ha avsĂ€ttningsyta för sin narkotika. Narkotikahanteringen har de senaste Ă„ren blivit mer synlig och bĂ„de sĂ€ljare och köpare exponerar sig mer öppet runt Ålidhems centrum Ă€n tidigare.
PĂ„ platsen finns Ă€ven problem med stölder. Kring Ålidhems centrum har det skett skjutningar mot person och egendom, vilket i huvudsakligen berott pĂ„ konflikter mellan olika kriminella aktörer som bottnar i narkotikahantering.
Östra Ersboda centrum
PÄ platsen finns det problem med bruk och försÀljning av narkotika. Det finns nÄgra löst sammansatta nÀtverk som verkar i omrÄdet samt Àven ett antal mindre ensamma kriminella aktörer. Handeln sker frÀmst i lÀgenheter och i trappuppgÄngar men Àven utomhus.
PÄ platsen finns det Àven problem med stölder. Stölderna begÄs systematiskt i nÀrliggande handelsomrÄden. I omrÄdet har det Àven senaste Äret skett en skjutning dÀr en person avled och tre skadades.

Eventuella frÄgor besvaras av Michael Rystedt, chef lokalpolisomrÄde UmeÄ. Michael nÄs pÄ telefon 010-568 22 53.

Nyhet frÄn
Polisen

Publicerad 14 januari 2020 13:19

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning på tre platser i Umeå.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory