Kamerabevakning i centrala Göteborg 1 maj

NordenBladet — Polismyndigheten har beslutat att bevaka centrala Göteborg den 1 maj med obemannad luftfarkost, så kallad drönare.

Polismyndigheten kommer att kamerabevaka delar av Göteborgs centrum den 1maj kl. 09:00 – 21:00. Bevakningen görs med obemannad luftfarkost även kallad UAV (unmanned aerial vehicle) eller drönare.
Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra och upptäcka brott, samt underlätta och möjliggöra utredning och bevisning av inträffade brott. Polisens bevakning med UAV är ett komplement till polisens övriga verksamhet i området såsom patrullering och annan trygghetsskapande verksamhet.
För att minska integritetsintrånget kommer området som bevakas begränsas till de centrala delarna av Göteborg, se karta. Vidare kommer bevakning endast ske om det bedöms vara taktiskt nödvändigt.

Området som är aktuellt för kamerabevakning 1 maj 09:00 – 21:00 Bild: Polisen

Kamerabevakning

Polisen bedriver kamerabevakning på ett antal offentliga platser i landet med både fasta, tillfälliga och andra mobila kameralösningar som exempelvis UAS/drönare. Det kan röra sig om kontinuerlig bevakning av vissa gator och torg men också tillfällig bevakning i samband med festivaler, fotbollsmatcher och andra evenemang.
Läs mer om personuppgiftsbehandling vid kamerabevakning

Nyhet från
Polisen

Text PolisenPublicerad 30 april 2024 16.33

Polismyndigheten har beslutat att bevaka centrala Göteborg den 1 maj med obemannad luftfarkost, så kallad drön

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory