Innehav av startpistol och knivar ledde till att fem personer greps i Malm på julafton – de misstänktas avsikt var att driva in skulder

NordenBladet —

31.12.2019 kl 14.03Helsingfors
På julafton vid klockan 16 fick polisen ett larmuppdrag till Stickelvägen i Malm. Enligt de första uppgifterna hade personer som eventuellt var beväpnade observerats på platsen.
Flera polispatruller ryckte ut för uppdraget. Fem personer greps på platsen. En av dem hade en borrad startpistol. Pistolens pipa hade borrats upp så att man skulle ha kunnat skjuta en kula med den. De övriga misstänkta hade olika knivvapen.
Gripandet gick lugnt till och på platsen utsattes inga utomståendes liv eller hälsa för fara under uppdraget. Personerna fördes till polishäktet i Böle.
I polisens förhör har de misstänkta berättat samstämt att avsikten var att driva in skulder genom att skrämma upp med vapen, men ingens liv eller hälsa skulle utsättas för fara. De misstänkta frigavs på juldagen efter förhör.
Enligt den preliminära utredningen utsattes ingen för konkret fara. Enligt polisens uppgifter verkar det vara ett engångsfall och man misstänker ingen organiserad brottslighet ligga bakom händelserna. De gripna personerna är inte infödda finländare.
Utredningen innehåller tre brottsrubriceringar: skjutvapenbrott, innehav av föremål som lämpar sig för att skada någon annan samt lämnande av oriktiga personuppgifter vilket var ett försök av den misstänkte att vilseleda polisen genom att uppge en släktings personuppgifter.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory