Annons:

Inbrott i bostad lördag den 28.12 i Sibbo – utländska gärningsmän fast på söndagen i Vanda

NordenBladet —

02.01.2020 kl 08.43Östra Nyland
På lördagskvällen den 28.12.2019 gjordes ett inbrott i ett egnahemshus på Mårtensbyvägen i Sibbo. Gärningsmännen hade tagit sig in i huset genom att slå sönder ett fönster. Ingen var hemma när inbrottet gjordes. Gärningsmännen stal smycken och andra värdeföremål i huset.
Polisen fick in en anmälan om vad som pågick, men de misstänkta gärningsmännen hade hunnit försvinna från huset innan polisen var på plats. Bilen som gärningsmännen använde stoppades under samma kväll i Gladas i Vanda. Bilföraren greps, men de övriga tre männen i bilen sprang iväg till den närliggande skogen och kom undan.
Utredningsgruppen för rörlig brottslighet vid polisinrättningen i Helsingfors och utredningsgruppen för gränsöverskridande brottslighet vid polisen i Östra Nyland kom snabbt gärningsmännen på spåren. Redan på söndag morgon den 29.12 i en privat bostad i Vanda tog polisen fast de tre andra männen som misstänktes för inbrottet. I bostaden hittade man även egendom som stals i samband med inbrottet. Vid gripandet försökte de misstänkta gärningsmännen göra sig av med stulen egendom bland annat genom att skölja ner den i wc-avloppet och kasta ut genom fönstret.
Utredningen har klarlagt att de misstänkta gärningsmännen är georgiska medborgare som har kommit till landet bara några dagar före inbrottet.
Idag 31.12 häktade polisen i Östra Nyland alla de fyra gärningsmännen på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory