I DAG öppnades den fem dagar långa bokmässan i Frankfurt och dess huvudgäst är Norge

I DAG öppnades den fem dagar långa bokmässan i Frankfurt och dess huvudgäst är Norge

NordenBladet – Idag öppnades den fem dagar långa bokmässan i Frankfurt (16–20 oktober). Den årliga utställningen i mässcentrum i Frankfurt am Main i oktober är den största och viktigaste i världen. Förlag, återförsäljare, författare och andra nyckelpersoner inom bokbranschen från mer än 100 länder deltar i bokmässan.

Mässan besöks av ungefär en kvarts miljon människor och tiotusen journalister har ackrediterats för evenemanget. Förutom i mässcentrum i Frankfurt ordnas flera litterära evenemang för alla intresserade och affärsmöten i hela staden, både i allmänna utrymmen och på hotell.

Grundaren av bokmässan 1949 var Börsenverein des Deutschen Buchhandels (Förening för Tysklands förläggare och bokhandlare). Sedan 1988 har utställningen haft en utvald huvudgäst. Ett antal priser delas ut på mässan, inklusive det Tysklands bokhandels fredspris och litteraturpriset från Tysklands unga.

Årets huvudgäst är Norge, som därför har tagit med många av sina författare och erbjuder också ett mer generellt program om landet. Traditionellt har Estland en gemensam utställningsavdelning för förlagsförbundet.

Bland författarna på mässan är Jojo Moyes, Jo Nesbø, Margaret Atwood, Ken Follett, Elif Shafak, Karl Ove Knausgård, Jussi Adler-Olsen och många andra.

Källa: NordenBladet.ee
Foto: Frankfurt (Pexels)


Tags assigned to this article:
bokmässanbokmässan i FrankfurtNorge

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory