Annons:

Helsingforspolisen har gjort framsteg i utredningen av omfattande narkotikahärva

NordenBladet —

02.12.2019 kl 10.49Helsingfors
Helsingforspolisen har ifjol och i år utrett två olika brottshelheter som gäller narkotika, varav den första utredningen inleddes hösten 2018 och den andra i början av år 2019. I takt med att utredningen framskridit har det framkommit indikationer om att de hör till samma helhet. Efter att detta säkerställts och bekräftats har polisen slagit samman utredningarna till en enda helhet.
Polisen utreder helheten bland annat som grova narkotikabrott och har gjort flera beslag under förundersökningen.
– I det här skedet av utredningen kan jag inte närmare gå in på till exempel mängden narkotika som har beslagtagits. Det här är dock en exceptionellt stor brottshelhet som man inte närmelsevis stöter på varje år, säger en av undersökningsledarna, kriminalkommissarie Toni Uusikivi vid Polisinrättningen i Helsingfors.
– Förundersökningen är på slutrakan men utredningen är ännu i hög grad på hälft. Målet är att förundersökningen ska bli klar ännu under det här året.
Tiotals misstänkta är kopplade till brottshelheten, och under förundersökningen har otaliga personer varit och är fortfarande frihetsberövade. Polisen kommer att begära en misstänkt häktad inom de närmaste dagarna. Polisen kan inte kommentera de misstänktas identitet på grund av förundersökningslagen.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory