Helsingfors polismusikkår nådde nästan 26 000 åhörare förra året med sina konserter riktade till barn och unga – år 2020 inleds med Maltti och Valtti

NordenBladet —

16.01.2020 kl 08.33Helsingfors
Helsingfors polismusikkårs upplysningskonserter nådde förra året nästan 26 000 barn och unga runt om i Finland. Polismusikkåren och dess mindre orkestrar Nallekopla och Leijonapartio ordnade förra året totalt ungefär hundra konserter för barn och unga från dagisåldern till årskurs 7 runt om i Finland.
– Konserterna för barn och unga bjuder utöver musik även på viktig information om aktuella frågor som rör barn och unga. Förebyggande av brott är en av polisens huvuduppgifter och konserterna är ett bra sätt att nå barn och unga. Ungefär hälften av alla åhörare vid Helsingfors polismusikkårs konserter förra året var minderåriga, säger poliskommendör Lasse Aapio på polisinrättningen i Helsingfors.
Polismusikkåren ordnade även förra året upplysningskonserter med namnet Pidä huolta! för elever i högstadiet med teman som sociala medier, våld, sexuell integritet och rusmedel. I Södra Finland besökte över 11 000 unga konserterna i Helsingfors, Vanda, Esbo och Lahtis.
De små orkestrarna Nallekopla och Leijonapartio har underhållit barn i huvudsak i daghem och lågstadier. Med hela musikkåren genomförs underhållande och informativa Kutsu poliisi 112-konserter i konsertsalar. Teman för konserterna är agerande i trafiken, mobbning och annat som rör barn.
Året inleds med Maltti och Valtti
År 2020 inleds för Helsingfors polismusikkår med trafikparkkonstaplarna Maltti och Valtti som är kända från TV. Polismusikkåren ordnar tillsammans med Maltti och Valtti totalt sex konserter mellan 16 januari och 14 mars i Tavastehus, Lojo, Träskända, Helsingfors, Lahtis och Klövskog. Biljetterna till konserterna kostar 13 euro. Dessutom firar Maltti och Valtti polisens dag tillsammans med polismusikkåren i Kuopio i augusti.
– Det är roligt att få göra en gemensam musikföreställning med Maltti och Valtti. En av de roligaste konserterna jag deltagit i, konstaterar konsertens kapellmästare Heikki Elo.
Även trafikparkkonstaplarna är ivriga över de kommande konserterna.
– Det känns nervöst, men på ett bra sätt! Nu får vi ha skoj med riktiga polismusikanter. Vi vet dock inte om de är lika tokiga som vi. Officiellt välkommen till hela familjen! Det här blir skoj! Maltti och Valtti är entusiastiska.
Tid och plats för konserterna:
16.1. Verkatehdas, Tavastehus
23.1 Laurentius-salen, Lojo
24.1 Järvenpää-huset, Träskända
3.3 Savoy-teatern, Helsingfors
4.3 Sibelius-huset, Lahtis
14.3 Monikko-salen, Klövskog
Utöver Maltti och Valtti-konserterna ordnas Pidä huolta! -upplysningskonserter detta år bland annat i Karleby, Tammerfors och Esbo.
Underhållningskonserter med Paula Koivuniemi och Johanna Försti
Helsingfors polismusikkår erbjuder musik för publik i alla åldrar. Förra året ordnade polismusikkåren totalt 25 konserter för allmänheten, såsom gratiskonserten utomhus i Björneborg under SuomiAreena, 60-årsjubileumsmässan för Helsingfors stift samt julkonserter i Lojo, Lovisa och Helsingfors.
– Helsingfors polismusikkår och dess mindre orkestrars konserter nådde totalt 51 000 åhörare förra året. Antalet åhörare är till och med högre än för flera finska stadsorkestrar. Publikmängden är enorm då man beaktar att musikerna även arbetar med trafikövervakning utöver att musicera, säger polismusikkårens överkapellmästare Sami Ruusuvuori.
Under det kommande året planeras bland annat en julskiva med Helena Juntunen och Mika Pohjonen, underhållningskonserter med Johanna Försti, Paula Koivuniemi och LaGaylia Frazier från Sverige som solist samt gemensamma konserter med Tallinns polismusikkår både i Helsingfors och Tallinn.
Polismusikkåren:– Webbplats: poliisisoittokunta.fi– Facebook-sida: www.facebook.com/poliisisoittokunta/– IG: helsinginpoliisisoittokunta
Polisens musikkår 1jpg, 415,5 kB
Polisens musikkår 2JPG, 324 kB
Polisens musikkår 3JPG, 269,5 kB

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory