Halloweenfirande

NordenBladet —
+1

Visa föregående bild

Visa nästa bild
Bild /2

Stäng

Lönehelg, höstlov och stundande Halloween har visat sig innebära en hel del samtal till polisen om berusade personer, och misshandelsfall.

Många ungdomar kommer sannolikt att göra sin alkoholdebut den kommande veckan, och det är viktigt att man som förälder bemödar sig om att försöka ha koll på vad deras ungdomar har för sig. Framför allt ska man inte som förälder förse ungdomar under 20 år med alkohol. Det är inte bara dumt, det är också olagligt. Ett tips till föräldrar är att prata med andra föräldrar och t.ex. komma överens om att någon ställer upp och hämtar. Vi finns där ute 24/7, men kan inte vara överallt hela tiden.
Det finns ett tydligt samband mellan berusning och risken för att begå våldsbrott, men också att utsättas för det. Det är viktigt att man håller ihop och bryr sig om varandra, och inte lämnar någon berusad ensam.
Det är numer också vanligt att man under halloweenfirandet klär ut sig på olika sätt, t.ex. i skrämmande masker. Det kan vara ett brott, ofredande eller olaga hot, att skrämma andra människor genom hot om våld eller andra hänsynslösa beteenden.
Det förekommer också att man utrustar sig med leksaksvapen i sin förklädnad. Det är direkt olämpligt, åtminstone på offentliga platser, och kan visa sig vara livsfarligt. Det är många gånger omöjligt att skilja en vapenattrapp från ett riktigt vapen. Det finns exempel på där polispersonal i samband med Halloween hamnat i situationer där de uppfattat att de hotats av en beväpnad person, och därför dragit sina egna vapen, och varit ytterligt nära att skjuta. Ofta får vi in samtal från medborgare som ser beväpnade personer som beter sig underligt, och det går inte alltid att utgå ifrån att det är oskyldigt halloweenfirande som pågår.
Läs mer om Polisens arbete mot langning av alkohol:
https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/langning-av-alkohol/ 

Nyhet från
Polisregion Bergslagen

Publicerad 26 oktober 2019 12:37

Lönehelg, höstlov och stundande Halloween har visat sig innebära en hel del samtal till polisen om berusade personer, och misshandelsfall.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory