Grovt äventyrande av trafiksäkerheten och hindrande av tjänsteman

NordenBladet —

18.10.2019 kl 18.50Åland
Polisens resurser har varit belastade med fångvård under förmiddagen och eftermiddagen, för att säkerställa de gripnas rättigheter och välmående.
Anmäldes om att en förare kört av vägen i hög hastighet i Mariehamn. Först genom cirkulationsplatsen vid Samhällstekniska avdelningen. Därefter hade färden fortsatt över gc-banan och på gräsmattan mellan Samhällstekniska avdelningen och gc-banan. Föraren hade därefter kört igenom ett metallstaket som omgärdar personalparkeringen, där färden tagit stopp. Alkohol- och drogtest utfördes, som gav ett negativt resultat. Föraren är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, och körkortet är omhändertaget av polis. Polisen utreder orsaken till avkörningen vidare. Föraren transporterad till ÅHS akuten för observation.
Anmäldes om en berusad person på en toalett i en affärsrörelse i Jomala. Beslut om polislagsgripande togs, och personen fördes till polisbilen för transport till en fyllericell. I samband med placering i polisbilens transportutrymme gjorde personen motstånd genom att försöka slita sig ur polisens transportgrepp och streta emot med armar och ben. Personen varnades om användning av maktmedel ifall denne inte slutade göra motstånd. Då personen inte hörsammade polisens order använde polisen maktmedel i form av elchockvapen. Därefter kunde motståndet brytas. Personen är misstänkt för hindrande av tjänsteman och kommer delges böter vid frisläppandet.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory