Annons:

Grova rattfyllerier

NordenBladet — Två rådjursolyckor har rapporterats till. Djuren har skadats till följd av kollisionen och jägare i området har kontaktats för att spåra, eventuellt avliva och ta till vara på djuret.
Polispatrull påträffade ett fordon som tidigare varnats om att skicket inte är tillräckligt bra för att framföras på väg, under kvällen rullade fordonet ånyo och nu i än sämre skick. Denna gång tilldelades förare dagsböter så som misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.
Allmänhetens information och tips är den bästa polisen. En rådig bilförare anade att en medtrafikant kunde vara berusad och ringde polisen, följde efter fordonet och möjliggjorde så att polispatrull kunde granska ekipaget. Detta ledde till att en förare med 1,07 mg/l. alkohol i utandningsluften kunde stoppas i Mariehamn, körrätten är nu indragen. Förutom grovt rattfylleri är föraren misstänkt för straffbart bruk av narkotika då misstänkta preparat påträffades vid visitation i samband med gripandet. Beteendet var avvikande och i ett skede fick föraren för sig att sparka mot en konstapel. Polisen är tränad för att bryta ner eventuella motstånd och våldshandlingen avslutades med fysiskt maktmedel utan skador för någon av parterna. Misstanke om motstånd mot tjänsteman är registrerat. Ytterligare brott gällande läkemedelsförseelse misstänks på grund av egendom som påträffades. Då barn fanns med i bilden har berört socialkansli meddelats om händelsen.
Polispatrull påträffade ytterligare ett fordon i Mariehamn vars förare saknar körrätt. Föraren var påtagligt berusad och alkotestet visade positivt så till den grad av misstanke om grovt rattfylleri har registrerats. Föraren känd av polisen och testades för droger, även detta test positivt för bruk av flera narkotiska preparat. Fordonet visade sig vara oregistrerat och avställt, ägarbytet var inte genomfört och polisen utreder om fordonet överlåtits till den berusade föraren. Polisen omhändertog bilnycklar för att förhindra fortsatt brottslig verksamhet.
Polisen har en hemsida på internet, där hittar ni olika vägar för hur ni kan tipsa oss om brott och ting.
Håll i hatten gott folk, det lovas vind i seglen inkommande dygn!

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory