Annons:

Grova narkotikabrott föremål för förundersökning

NordenBladet —

25.02.2020 kl 12.39Österbotten
Polisinrättningen i Österbotten undersöker en brottshärva där i huvudsak amfetamin har smugglats från utlandet under åren 2017-2019. Över 30 personer är misstänkta för olika former av brott. Av de misstänkta är sex personer häktade, två av dem har blivit utlämnade till Finland. Ärendet överförs inom de närmaste veckorna till åklagarämbetet i Österbotten för åtalsprövning.
En 41 årig man från utlandet misstänks för att ha smugglat amfetaminolja till Finland av vilken det framställts flera kilo amfetamin. Därtill misstänks en 35-årig man som bott i Jakobstad och senare i Vasa för att ha köpt amfetamin för eget bruk och med hjälp av andra personer även förmedlat och sålt flera kilo amfetamin i Jakobstad, Karleby och Storkyro. En tredje förgrening handlar om en 52 årig man från Storkyro som misstänks ha köpt amfetamin från dessa två tidigare nämnda personer och sedan ha sålt det vidare i Österbotten, bland annat i Seinäjoki och Vasa. Denna man misstänks ha sålt en knapp kilo amfetamin. Förutom amfetamin finns det också misstanke om att det sålts extacy och kannabis.
I förundersökningen har flera stölder och ärenden med penningtvätt blivit utredda, även stulen egendom har beslagtagits. På basen av det som kommit fram i förundersökningen har narkotikaskulder betalts med bland annat stulen egendom.
Under förundersökningen har polisinrättningen i Österbotten samarbetat med andra polisinrättningar, CKP, Eurojust och myndigheter i andra länder.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory