GALLERI: Nordiska Ministerrådets informationsdagar i Võru

GALLERI: Nordiska Ministerrådets informationsdagar i Võru

NordenBladet – Nordiska Ministerrådet presenterar olika slags stödprogram på informationsdagar som hålls på olika ställen i Estland, dessa erbjuds av Rådet för samarbetet med de nordiska länderna. Igår den 6 februari ordnades en informationsdag i kulturhuset Kannel i Võru (Liiva-gatan 13). NordenBladet presenterar er ett sammandrag av dagen och ett exklusivt fotogalleri från informationsdagen.

På informationsdagen förklarades:
vilken slags stödprogram Nordiska Ministerrådet har för den offentliga sektorn, företag och kultursektor;
vilka är de viktigaste kraven som ställs när man söker stöd;
hur man söker stöd;
vad Nordiska Ministerrådet är och vad dess representation gör i Estland under 2018?

De som höll öppningstalet var Võrus borgarråd Anti Allas och chefen för Nordiska Ministerrådets representation i Tartu Madis Kanarbik. Chefen för Nordiska Ministerrådets representation i Estland Christer Haglund talade om verksamhetsplanen för Nordiska Ministerrådet för 2018.

Utvecklingschefen för staden Võru Tiina Hallimäe talade om egna erfarenheter, genom Skype gavs en kort redogörelse om egna erfarenheter av Piret Talur som är chef för ungdomsservice i staden Tartus (Dorpat) kulturavdelning och Eda Veeroja, som är chef för MTÜ (på svenska registrerad förening) Sann och Süük talade om program för företag i de nordiska och baltiska länderna.

I workshops gavs goda råd av Nordiska Ministerrådets ämbetsmän Eha Vain (kultur), Merle Kuusk (föreningars och ministerrådets underenheters besök hos ämbetsmän) och Madis Kanarbik (den offentliga förvaltningen).

Bilder: NordenBladet/Helena-Reet Ennet
Källa: NordenBladet.eeHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory