Förundersökningen färdig av skottlossningen i Träskända i september

NordenBladet —

03.01.2020 kl 13.47Östra Nyland
Våldsbrottsutredningen vid polisen i Östra Nyland har blivit färdig med förundersökningen av skottlossningen i innergården till ett höghus på Bjarnenkuja i Träskända på lördagen den 14.9.2019. Föremål för skottlossningen var en man som kommit till innergården och som skadades lindrigt till följd av skottlossningen.
Polisen larmades om händelserna genom flera anmälningar till nödcentralen från utomstående. Brottsplatsutredningen klarlade att åtminstone tre skott hade avlossats med hagelgevär på innergården. Personen som varit föremål för skottlossningen påträffades inte genast och till en början undersöktes fallet som ett skjutvapenbrott och försök till grov misshandel.
Enligt förhör av vittnen och övrigt bevismaterial som samlats in under förundersökningen kunde man påvisa planmässighet i brottet, varför brottsrubriceringen senare ändrades till mordförsök och skjutvapenbrott.
Med anledning av fallet har sammanlagt två personer suttit häktade varav den andra har frigivits under förundersökningen.
Ärendet har i slutet av december överförts till Södra Finlands åklagarmyndighet för åtal.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory