FORSKNING: Mer än hälften av föräldrarna vill att kryptovalutor ska ingå i den obligatoriska utbildningen

FORSKNING: Mer än hälften av föräldrarna vill att kryptovalutor ska ingå i den obligatoriska utbildningen

NordenBladet – En undersökning från Study.com bland amerikaner visar att 64 % av föräldrarna vill att kryptovalutor* ska ingå i barnens obligatoriska utbildning.

Vissa föräldrar ansåg att man bara skulle lära ut blockkedjeteknik, medan andra ville att kryptovalutor skulle ingå i läroplanen. Nästan 40 % av de svarande ansåg att ämnen som NFT (unik digital produkt) och metaverse inte heller borde uteslutas från läroplanen.

Baserat på information från Pew Research Center känner nästan 88 % av USA:s invånare till eller har hört talas om kryptovalutor och 16 % av USA:s invånare har investerat eller handlat med kryptovalutor någon gång i livet.

Vad är kryptovaluta?
* Kryptopengar (eller kryptovaluta) är ett monetärt system som traditionellt kännetecknas av säkerhet som bygger på kryptografiska grunder, ett decentraliserat självreglerande betalningssystem och öppenhet i nätverket och programvaran.

Kryptovaluta är en underart av digitala pengar, ett alternativ till fysiska pengar (sedlar och mynt). Den decentraliserade kontrollen av kryptovaluta fungerar genom en blockkedja. Den första och mest kända decentraliserade kryptovalutan var bitcoin, som skapades 2009. I dag finns det tusentals av dem.

Källa: NordenBladet.ee
Bild: Pexels

 


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory