Forbes analys: ÖVER hälften av alla Bitcoin-affärer är falska

Forbes analys: ÖVER hälften av alla Bitcoin-affärer är falska

NordenBladet – Forbes analyserade 157 kryptobörser och studien visade att 51 % av den dagliga handeln med Bitcoin sannolikt är falska. På den turbulenta och snabbväxande kryptovalutamarknaden, med mer än 10 000 kryptovalutor i omlopp, är Bitcoin den mest framstående aktören och står för 40 % av de globala kryptotillgångarna på 1 biljon dollar. Enligt uppgifter från New York Digital Investment Group ägs den redan av uppskattningsvis 46 miljoner vuxna amerikaner, säger Forbes.

Att ge intryck av ökad popularitet
En av de vanligaste kritikerna mot Bitcoin är den utbredda tvätthandeln och den dåliga övervakningen av börserna. Wash trading är en form av marknadsmanipulation där en investerare genom att köpa och sälja värdepapper försöker skapa fiktiva affärer på marknaden, där en säljorder läggs och dessa värdepapper slutligen köps med avsikt att aldrig lämna en verklig position. Istället försöker han helt enkelt vilseleda andra investerare med otillåtna affärer.

Wash trading definieras av den amerikanska Commodity Futures Trading Commission som “att ingå eller påstås ingå kontrakt för att ge sken av att köp och försäljningar har gjorts utan att ta marknadsrisk eller ändra näringsidkarens marknadsposition”. Anledningen till att vissa handlare ägnar sig åt wash trading är att öka handelsvolymen för att ge intrycket av växande popularitet. I vissa fall utför handelsrobotar dessa wash trading med tokens för att öka volymerna, samtidigt som insiders förstärker denna aktivitet med hausseartade kommentarer, vilket driver upp priserna i verkligheten på pump and dump diagrammet. Wash trading gynnar också börser, eftersom det låter dem verka större än de faktiskt är, vilket i sin tur kan främja mer legitim handel.

I dag finns det ingen enhälligt accepterad metod för att beräkna den dagliga volymen av Bitcoins, inte ens bland de mest välrenommerade analysföretagen. Vid tidpunkten för publiceringen av den här artikeln uppskattar CoinMarketCap värdet av 24-timmarshandel med Bitcoin till 32 miljarder dollar, CoinGecko till 27 miljarder dollar, Nomicsil till 57 miljarder dollar och Messari till 5 miljarder dollar.

Ytterligare utmaningar är den ständiga rädslan för betalningsförmågan hos kryptobörser, vilket bekräftades av Voyagers och Celsius offentliga sammanbrott. I en specialintervju med Forbes i slutet av juni sade vd på FTX Sam Bankman-Fried att många börskonkurser fortvarande är att vänta.

Sammanfattning:
Vad undersökte Forbes?
Var handlas Bitcoins?
Hur många Bitcoins säljs varje dag?
Hur handlas Bitcoins?

Vad visade Forbes undersökning?
Studien utvärderade 157 kryptobörser världen över och fann att mer än hälften av den totala handelsvolymen sannolikt är falsk.

 


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory