Färre omkom i vägtrafiken 2019

NordenBladet —
Under 2019 omkom 223 personer i olyckor på de svenska vägarna. Det är betydligt färre än 2018 då 324 människor omkom. Det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

– Polisens arbete med hastighet och nykterhet har betydelse för att minska antalet döda och allvarligt skadade i trafiken och under 2019 gjorde vi en tydlig ambitionshöjning. Det ser vi bland annat genom att alkoholutandningsprover och utfärdade ordningsböter gick upp betydligt under förra året, berättar rikspolischef Anders Thornberg.
Trenden inom trafikområdet har varit att antalet aktiviteter och kontroller blir färre de senaste åren och att det funnits mindre resurser inom området när annat belastat verksamheten. Den trenden ser ut att vara bruten och polismyndighetens högsta ledning står eniga när det gäller behovet av en fortsatt ordentlig ambitionshöjning av polisens trafiksäkerhetsarbete.
– Trafiksäkerhetsarbetet är en prioriterad fråga för mig som rikspolischef och jag har varit tydlig med min ledningsgrupp att satsningarna på trafikområdet måste intensifieras under kommande år och de delar min ambition. Utan att dra för tidiga slutsatser så pekar det mot att vår ambitionshöjning och vårt arbete ser ut att ge resultat kring trafiksäkerheten, menar rikspolischef Anders Thornberg.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 08 januari 2020 16:05

Under 2019 omkom 223 personer i olyckor på de svenska vägarna. Det är betydligt färre än 2018 då 324 människor omkom. Det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory