Fängelse och utvisning för stölder i Stockholmsbutiker

NordenBladet — Efter fyra dagar blev stöldturnén stoppad för de fem personer som i somras rest till Sverige enbart för att stjäla. Nu väntar fängelse för två av dem och utvisning för alla.

Det var personal som städade på ett vandrarhem på Södermalm som misstänkte att det fanns stöldgods i ett av rummen där fem personer övernattade. Personalen kontaktade polisen som i rummet hittade mängder av kläder, skor, väskor och plånböcker till ett värde av cirka 400 000 kronor. De flesta av varorna var fortfarande prismärkta och på vissa fanns larmbrickorna kvar.
Alla fem personer uppehöll sig i anknytning till boendet, tre av dem blev ertappade när de höll i verktyg för att ta bort larm och avmagnetisera.
Med hjälp av övervakningsfilmer och stillbilder från butiker kunde Södermalmspolisen bevisa att personerna ägnat sig åt stölder i två fall. Åklagaren bedömde att brottsligheten var organiserad och genomförd som en yrkesmässig verksamhet.
Oerhört effektiva och brottsaktiva
I slutet av september dömde Stockholms tingsrätt samtliga gärningspersoner för stöld och för grovt häleri eftersom det var uppenbart att det stora beslaget var stöldgods.
Påföljden för tre av gärningspersonerna blev villkorlig dom och utvisning. De övriga två ska avtjäna ett fängelsestraff på tio månader innan utvisning. Ingen av gärningspersonerna har någon anknytning till Sverige och förbudet om återinresa gäller i fem år.
– Det här är ett exempel på hur oerhört effektiva och brottsaktiva den här typen av ligor är. På mycket kort tid har de stulit varor för stora summor. Det är svårt att få fast dessa ligor, när vi har lyckats identifiera dem på övervakningsfilmer har de många gånger redan lämnat landet. I det här fallet fick polisen tips från allmänheten och kunde snabbt avbryta deras framfart, säger Monica Krüger gruppchef, Internationella brottsnätverk (IBN) på gränspolisenheten.

Nyhet från
Polisen i Stockholms län

Publicerad 24 oktober 2019 11:16

Efter fyra dagar blev stöldturnén stoppad för de fem personer som i somras rest till Sverige enbart för att stjäla. Nu väntar fängelse för två av dem och utvisning för alla.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory