Annons:

Fällande domar för telefonbedrägerier i Ystad

NordenBladet — Fyra män döms vid Ystads tingsrätt för telefonbedrägerier. En man döms till tre års fängelse för bland annat 26 grova bedrägerier. Tre män får villkorliga domar för penningtvättsbrott och ett fall av bedrägeri.

Gärningsmännen opererade i huvudsak från Tomelilla, men brottsoffren finns över hela Sverige. Polisutredningen som pågått i ett halvt år har genererat över tretusen sidor med bland annat förhörsutsagor, analyser av mobiltelefoner och datorer, fingeravtrycksundersökningar jämte foton från övervakningsfilmer från bankomater och butiker.Mot den gärningsman som döms till fängelse för ett stort antal grova bedrägeribrott finns framförallt teknisk bevisning. Han kan bland annat knytas till användningen av kontantkortsnummer från vilka bedrägerisamtalen ringts och till nätverksadresser från vilka telefoner och datorer kopplats upp vid bedrägerierna.
Två av de tre övriga åtalade har hämtat ut kontanter och varor efter det att bedrägerierna fullbordats och en av dem varit inblandad i ett av bedrägerierna. Männen ska också i varierande grad betala skadestånd till de bedragna och i några fall till deras banker. Totalt uppgår skadeståndet till drygt två miljoner kr.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 31 januari 2020 15:11

Fyra män döms vid Ystads tingsrätt för telefonbedrägerier. En man döms till tre års fängelse för bland annat 26 grova bedrägerier. Tre män får villkorliga domar för penningtvättsbrott och ett fall av bedrägeri.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory