Annons:

En röd moped krockade med en rullstol i Hertonäs i Helsingfors – polisen ber föraren anmäla sig och allmänheten om observationer

NordenBladet —

22.05.2020 kl 11.37Helsingfors
20.05.2020 kl. 14.25 Helsingfors
En brottsanmälan har lämnats in till polisen om en kollision mellan en moped och en man som rörde sig med rullstol. Enligt vad som kommit till polisens kännedom inträffade incidenten söndagen den 10.5.2020 ungefär klockan 18 på en sandväg i Hertonäs i Helsingfors i närheten av Tuorinniemi simstrand.
Enligt anmälan körde mopedföraren på den stillastående rullstolens fotstöd. Enligt anmälan framgår det att mopedföraren efter kollisionen stannade för att kontrollera att inte mopedens framhjul hade skadats, och sedan lämnade platsen. Enligt anmälan föll mannen som satt i rullstolen från rullstolen på grund av kollisionen, vilket orsakade skador som krävde vård.
Polisen undersöker fallet och ber personer som sett incidenten, eller som annars vet något om fallet, att meddela polisen om sina observationer och tips per e-post analyysi.helsinki@poliisi.fi. Mopeden är röd och personen som körde den hade en svart hjälm med blåa ränder.
Brottsbeteckning som utreds är i detta skede av utredningen äventyrande av trafiksäkerheten och orsakande av skada. Brottsbeteckningarna kan dock preciseras under utredningen.
‒ Vi ber förstås mopedföraren själv att ta kontakt med polisen, säger utredningsledare, kriminalkommissarie Pekka Korhonen från polisinrättningen i Helsingfors.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory