Drönarbevakning av delar av Sala under festivalen Putte i parken

NordenBladet —

Karta över området som kan komma att bevakas med drönare.

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning av delar av Sala tätort. Kamerabevakningen kommer ske med hjälp av drönare (obemannade luftfartyg) med kameror. Bevakning kommer även ske med fasta kameror i anslutning till festivalområdet.

Bevakningen kommer ske kontinuerligt avseende de fast monterade kamerorna i anslutning till festivalområdet, samt med drönare när det bedöms nödvändigt kopplat till så kallad ”spontancruising” eller liknande händelser/ordningsstörningar som uppstår på grund av många tillresta besökare. Putte i parken är en gratisfestival med bland annat uppträdanden av artister under fredag och lördag vilket innebär ett stort antal tillresande människor och bilar som följd. I samband med liknande evenemang tidgare har både brott och ordnignsstörningar inträffat.
Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verskamhet samt för att upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet. Bevakningen avses pågå under festivalen Putte i parken.
Besluten gäller: 5 juli 2024 kl. 17:00 – 6 juli 2024 kl. 04:00 samt 6 juli 2024 kl. 17:00 – 7 juli 2024 kl. 04:00.

Kamerabevakning med drönare

Drönare, kan även benämnas som UAS eller unmanned aerial system, är polisens system för obemannade flygfarkoster.
Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.

Nyhet från
Polisen

Text PolisenPublicerad 19 juni 2024 09.10

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning av delar av Sala tätort. Kamerabevakningen kommer ske med hjä

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory