Drograttfylleri och våld i nära relation

NordenBladet — Under morgonen utfördes trafikövervakning. En förare stoppades i Mariehamn efter att ha kört med bakluckan öppen och haft osurrad last i bakutrymmet. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse och har delgivits böter.
En lastbil stoppades för kontroll. I lastutrymmet fanns en begränsad mängd farligt gods. Övrig last var inte surrad på ett korrekt sätt, vilket gjorde att det fanns en risk att lasten skulle träffa det farliga godset vid kraftig inbromsning. Föraren är misstänkt för förseelse mot bestämmelserna om transport av farliga ämnen och delgavs böter.
En förare stoppades i Jomala efter att ha använt mobiltelefonen genom att hålla den i handen under färd. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse och delgavs en ordningsbot.
En lastbil fördes till landskapskajen för vägning av totalmassan. Inget att anmärka på gällande totalmassan och chauffören fick fortsätta färden.
På Uppgårdsvägen i Mariehamn bröt en förare mot förbudsmärket fordonstrafik förbjuden. Föraren delgavs en ordningsbot.
Vid korsningen Österleden X Styrmansgatan skedde en trafikolycka. En personbil körde på två stycken personer som befann sig på övergångsstället. Föraren är inledningsvis misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.
Ett misstänkt drograttfylleri uppdagades i Mariehamn. Ett fordon stoppades för kontroll och föraren testades för narkotika. Narkotikasnabbtestet gav ett positivt resultat på amfetamin och bensodiazepin. Med i bilen fanns en passagerare. Passageraren är misstänkt för straffbart bruk av narkotika efter att ha brukat cannabis. Passageraren delgavs en böteslapp och fick sedan fortsätta färden till fots. Förarens körkort omhändertogs av polis.
Anmäldes om våld i nära relation i landskapet. En person har slagit en minderårig familjemedlem. Polisen utreder.
Riksåklagaren har under dagen besökt Ålands polismyndighet och haft föreläsning om polisbrott.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory