Annons:

Dom för dubbelmord i Sätra i april 2019

NordenBladet — En man döms till livstids fängelse för det dubbelmord som skedde i Sätra i södra Stockholm våren 2019. Den andra åtalade mannen frias.

– Det är av stor vikt att vi får fler domar i denna typ av ärenden som ofta handlar om grovt kriminella och uppgörelser i den kriminella miljön. Det innebär en tydlig signal till kriminella men framför allt anhöriga att de kan få upprättelse för sig och sina familjemedlemmar som drabbas så hårt av denna typ av brott, säger Torsten Alm, som lett utredningen hos polisen i polisområde Stockholm syd.
Bakgrunden är följande: Den 11 april hittades två döda personer i ett källarutrymme i ett flerfamiljshus i Sätra i södra Stockholm.
Den 18 juni greps de två männen efter att polisen genomfört husrannsakningar på flera adresser i södra Stockholm. I november 2019 väcktes åtal mot två män, 27 och 28 år gamla, för dubbelmordet. Idag, onsdag den 12 januari, kom domen och den ena mannen döms till livstid för de två morden medan den andra mannen frias.
– Utredningen har varit omfattande. Bland annat har över 300 förhör hållits och vi har lagt en stor polisiär resurs för att lösa detta fruktansvärda brott, säger Torsten Alm.

Nyhet från
Polisen Stockholms län

Publicerad 12 februari 2020 14:00

En man döms till livstids fängelse för det dubbelmord som skedde i Sätra i södra Stockholm våren 2019. Den andra åtalade mannen frias.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory