Den estniska försvarsmakten drar 130 kilometer taggtråd vid gränsen

Den estniska försvarsmakten drar 130 kilometer taggtråd vid gränsen

NordenBladet – För säkerhets skull, i enlighet med Estlands försvarsminister Kalle Laanets instruktioner, kommer 130 km taggtråd att läggas färdigt för installation vid den estniska gränsen för att vara redo för en eventuell hybridattack. ”Försvarsmakten är även redo att vid behov använda en pionjärbataljon vid installationen av en taggtrådsbarriär, säger försvarsminister Kalle Laanet.

“Belarus fortsätter att medvetet eskalera hybridattacken mot den polsk-litauiska gränsen, vilket är anledningen till att vi inför de nödvändiga medlen för att försvara den estniska statsgränsen. Förutom att taggtråden ska läggas i förväg är vi tillsammans med polis- och gränsbevakningsväsen (PPA) omedelbart redo att satsa på att försvara gränsen även med medlemmar i skyddskår, för vilket PPA och skyddskåren redan inlett förhandlingar, tillade minister Laanet.

“Vi är också i daglig kontakt med de allierade för att samordna i händelse av en eskalering”, sade försvarsminister Laanet och tillade att “sedan hybridattackens början har vi övervakat situationen mycket noga och har arbetat för att lösa situationen inte bara genom att skicka taggtråd utan också genom att skicka besättning för obemannade flygplan och, nu senast, militärpolisbesättning till Litauen.”

Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory