Demonstrationer kan orsaka betydande trafikstörningar i Helsingfors 

NordenBladet — Enligt offentlig information kommer Elokapina att hålla demonstrationer i centrala Helsingfors vid följande tidpunkter: Tisdagen den 25 juni kl. 15.00, Fredagen den 28 juni kl. 15.00 och Söndagen den 30 juni kl. 13.00.Demonstrationerna kan orsaka betydande och långvariga trafikstörningar i Helsingfors denna vecka. Polisen rekommenderar att avsätta extra tid för resor i stadens centrum. Polisen kan vid behov leda om trafiken till alternativa rutter.– Polisen förhandlar alltid med arrangören av demonstrationen för att demonstrationen inte ska orsaka orimliga störningar för andra stadsbor. Om en demonstration genomförs på ett sätt som väsentligt strider mot lag, äventyrar allmän ordning och säkerhet eller hindrar trafiken, kan polisen ingripa i tillställningens gång genom att ge anvisningar och föreskrifter eller genom att i sista hand avsluta demonstrationen, berättar överkommissarie Heikki Porola.Polisens roll är att värna om demonstranternas yttrandefrihet den allmänna ordningen och säkerheten samt Helsingforsmedborgarnas rättigheter.Avbrytande och avslutande av en demonstration bedöms alltid från fall till fall. Polisens anvisningar och vid behov föreskrifter samt de medel som används för att verkställa dem baserar sig på en helhetsbedömning av situationen. Polisen försöker alltid att i första hand förhandla med arrangören för att lösa situationen.

Enligt offentlig information kommer Elokapina att hålla demonstrationer i centrala Helsingfors vid följande tidpunkter: Tisdagen den 25 juni kl. 15.00, Fredagen den 28 juni kl. 15.00 och Söndagen den 30 juni kl. 13.00.

Demonstrationerna kan orsaka betydande och långvariga trafikstörningar i Helsingfors denna vecka. Polisen rekommenderar att avsätta extra tid för resor i stadens centrum. Polisen kan vid behov leda om trafiken till alternativa rutter.

– Polisen förhandlar alltid med arrangören av demonstrationen för att demonstrationen inte ska orsaka orimliga störningar för andra stadsbor. Om en demonstration genomförs på ett sätt som väsentligt strider mot lag, äventyrar allmän ordning och säkerhet eller hindrar trafiken, kan polisen ingripa i tillställningens gång genom att ge anvisningar och föreskrifter eller genom att i sista hand avsluta demonstrationen, berättar överkommissarie Heikki Porola.

Polisens roll är att värna om demonstranternas yttrandefrihet den allmänna ordningen och säkerheten samt Helsingforsmedborgarnas rättigheter.

Avbrytande och avslutande av en demonstration bedöms alltid från fall till fall. Polisens anvisningar och vid behov föreskrifter samt de medel som används för att verkställa dem baserar sig på en helhetsbedömning av situationen. Polisen försöker alltid att i första hand förhandla med arrangören för att lösa situationen.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory