Annons:

Corona

NordenBladet — Händelseutvecklingen kring coronaviruset innebär en utmanande situation och en osäker lägesbild som förändras kontinuerligt.

I Polismyndighetens uppdrag ligger det att upprätthålla allmän ordning och säkerhet och se till att allmänheten får skydd. I det ingår också att se till att smittsamma sjukdomar inte sprids.
Polismyndigheten följer noga de uppmaningar och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger.   
Med anledning av den rådande situationen har Polismyndigheten fattat beslut om en nationell särskild händelse. Polismyndighetens fokus är att säkra polisens uppdrag, att hantera de uppdrag som kommer in med anledning av virussmittan, att säkra arbetsmiljön för polisens medarbetare samt att svara för en tydlig, offensiv och trygghetsskapande kommunikation.
Begränsade möjligheter till allmänna sammankomster och tillställningar
Regeringen har fattat beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet gäller från 12 mars och begränsningen innebär ett maxantal på 500 deltagare.
För Polismyndigheten innebär beslutet att myndigheten ska ta hänsyn till förbudet i sin handläggning och kan agera mot en sammankomst eller tillställning som genomförs med fler deltagare än tillåtet, läs mer information om beslutet här.
Svensk polis står stadigt
Polismyndigheten arbetar för ett tryggt och säkert Sverige och har en stor vana att hantera komplexa situationer och kriser. Med fokus på vårt huvuduppdrag: att säkerställa människors trygghet och säkerhet, arbetar polisen kontinuerligt med vårt brottsbekämpande arbete för att landets medborgare ska känna sig så trygga som möjligt.

Här hittar du mer information om coronaviruset

Nyhet från
Polisen

Publicerad 17 mars 2020 13:14

Händelseutvecklingen kring coronaviruset innebär en utmanande situation och en osäker lägesbild som förändras kontinuerligt.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory