Chans för akademiker med specialistkompetens att bli polis

NordenBladet — Polisregion Stockholm söker utredare inom bland annat brott i nĂ€ra relation och bedrĂ€geri, som förutom sin akademiska utbildning och erfarenhet ocksĂ„ vill bli poliser. Nu finns chansen att söka in till den funktionsinriktade polisutbildningen.

De senaste Ären har polisen utvecklat en funktionsinriktad polisutbildning i syfte att skapa ytterligare en vÀg in i polisyrket. Utbildningen sker under kortare tid med högre tempo Àn den ordinarie polisutbildningen och mÄlgruppen har tidigare frÀmst varit myndighetens civila medarbetare.
Nu prövar polisregion Stockholm för första gÄngen möjligheten att rekrytera nya medarbetare till den funktionsinriktade polisutbildningen.
Brott mot barn, brott i nÀra relationer och bedrÀgerier
I ett första steg handlar det om att stÀrka den brottsbekÀmpande förmÄgan avseende barn-, brott i nÀra relation-, och bedrÀgeriutredningar. Men Àven andra specialistomrÄden kommer att bli aktuella lÀngre fram. 
– Brottsutvecklingen innebĂ€r att vi behöver fler poliser med specialistkompetens inom olika omrĂ„den. Om du har den utbildning och erfarenhet som efterfrĂ„gas och Ă€r intresserad av att bidra i polisens viktiga samhĂ€llsuppdrag hoppas jag att du tar den hĂ€r möjligheten och söker utbildningen, sĂ€ger regionpolischef Mats Löfving.    
Den funktionsinriktade polisutbildningen Àr en komprimerad utbildning med mycket hög studietakt som har samma utbildningsplan och samma examineringskrav som den vanliga grundutbildningen till polis.
Ytterligare en vÀg in till utbildningen
Specialistutbildningen Àr ett komplement till den ordinarie polisutbildningen, som Àven fortsatt kommer utgöra basen för polisrekryteringen. MÄlet Àr att Polismyndigheten ska ha 26 200 poliser i januari 2025.
– Det hĂ€r öppnar en ytterligare vĂ€g till polisutbildningen, samtidigt som vi ökar vĂ„r specialistkompetens dĂ€r den verkligen behövs. Det Ă€r en av flera viktiga pusselbitar för att vara en attraktiv arbetsgivare och stĂ€rka vĂ„r förmĂ„ga i det brottsbekĂ€mpande uppdraget, sĂ€ger Mats Löfving.
Polisen arbetar med att attrahera nya poliser, samt behÄlla och ÄteranstÀlla medarbetare. Det innebÀr bland annat ett fortsatt arbete med utveckling av konkurrenskraftiga arbetsvillkor för polisanstÀllda: löneutveckling, fler karriÀr- och utvecklingsmöjligheter, fort- och vidareutbildning samt fokus pÄ medarbetarnas arbetsmiljö och sÀkerhet.

Funktionsinriktad polisutbildning, FPU – för akademiker som rekryteras till polismyndigheten

För att bli rekryterad mÄste den sökande personen uppfylla vissa specifika krav. Dessa Àr; högskoleexamen eller för tjÀnsten 120 högskolepoÀng som Àr relevanta för tjÀnsten, tvÄ Ärs utrednings/analysvana. Samt sÀrskild behörighet till polisutbildningen. Personen prövas precis som alla andra som söker till den ordinarie utbildningen och fÄr i slutÀndan samma examen.
Polisregion Stockholm söker nu ett antal specialiserade akademiker som utredare inom:
Brott i nÀra relation
Brott mot barn
BedrÀgeri

LÀs mer pÄ polisen.se Bli polis

Nyhet frÄn
Polisen region Stockholm

Publicerad 04 maj 2021 13:50

Polisregion Stockholm söker utredare inom bland annat brott i nÀra relation och bedrÀgeri, som förutom sin akademiska utbildning och erfarenhet ocksÄ vill bli poliser. Nu finns chansen att söka in till den funktionsinriktade polisutbildningen.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory