Centralkriminalpolisens förundersökning kring helheten gällande ett företag inom tryckeribranschen är klar

NordenBladet — Centralkriminalpolisen har blivit klar med förundersökningen kring brottshelheten som gäller ett företag inom tryckeribranschen. Förundersökningen om företaget från S:t Michel inleddes 2019 och i samband med utredningen av dess verksamhet har man även utrett brottsmisstankar riktade mot tre andra företag.Brottsrubriceringarna i fallet är grovt skattebedrägeri, grov oredlighet som gäldenär, grovt bokföringsbrott och registeranteckningsbrott. Man har också beträffande vinning av brott utrett grova penningtvättsbrott. Brotten misstänks ha skett mellan 2019 och 2020. De personer som misstänks för brotten har vid tidpunkten för gärningen haft ansvarspositioner i företaget eller verkat i företagsverksamhetens bakgrund. De misstänkta är finska och estniska medborgare. – Utifrån den utredning som gjordes under förundersökningen uppskattas den totala vinningen av brottet uppgå till 7,9 miljoner euro. Företaget misstänks bland annat ha försökt sälja företagets inventarier vidare till ett annat företag som också varit i de misstänktas ägo. De har även överfört vinningen av brottet till andra finländska och estniska företag som förvaltats av de misstänkta eller deras närmaste krets, konstaterar kriminalöverkommissarie Jarkko Timonen vid Centralkriminalpolisen.Polisinrättningen i Östra Finland utreder misstänkt miljöförstöring som har koppling till samma brottshelhet. Företaget misstänks ha lämnat kvar farligt avfall och kemikalier i sina lokaler efter att verksamheten upphörde.Förundersökningen är nu klar och lämnas till Östra Finlands åklagardistrikt för åtalsprövning.

Centralkriminalpolisen har blivit klar med förundersökningen kring brottshelheten som gäller ett företag inom tryckeribranschen. Förundersökningen om företaget från S:t Michel inleddes 2019 och i samband med utredningen av dess verksamhet har man även utrett brottsmisstankar riktade mot tre andra företag.

Brottsrubriceringarna i fallet är grovt skattebedrägeri, grov oredlighet som gäldenär, grovt bokföringsbrott och registeranteckningsbrott. Man har också beträffande vinning av brott utrett grova penningtvättsbrott. Brotten misstänks ha skett mellan 2019 och 2020. De personer som misstänks för brotten har vid tidpunkten för gärningen haft ansvarspositioner i företaget eller verkat i företagsverksamhetens bakgrund. De misstänkta är finska och estniska medborgare. 

– Utifrån den utredning som gjordes under förundersökningen uppskattas den totala vinningen av brottet uppgå till 7,9 miljoner euro. Företaget misstänks bland annat ha försökt sälja företagets inventarier vidare till ett annat företag som också varit i de misstänktas ägo. De har även överfört vinningen av brottet till andra finländska och estniska företag som förvaltats av de misstänkta eller deras närmaste krets, konstaterar kriminalöverkommissarie Jarkko Timonen vid Centralkriminalpolisen.

Polisinrättningen i Östra Finland utreder misstänkt miljöförstöring som har koppling till samma brottshelhet. Företaget misstänks ha lämnat kvar farligt avfall och kemikalier i sina lokaler efter att verksamheten upphörde.

Förundersökningen är nu klar och lämnas till Östra Finlands åklagardistrikt för åtalsprövning.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory