Bloggen: En rolig grej kan vara ett cyberbrott

NordenBladet — Polisbloggen talar om cyberbrottsligheten bland ungdomar och hur den kan åtgärdas. Cybercrime Exit är ett projekt där polisen strävar efter att förebygga och bekämpa cyberbrottsligheten bland ungdomar.Unga och minderåriga ligger högt i polisens statistik över cyberbrott, i Finland och internationellt. Projektchefen för Centralkriminalpolisens projekt Cybercrime Exit, Viivi Lehtinen, och inspektör Aki Somerkallio skriver i polisbloggen om sina iakttagelser om de ungas roll i den föränderliga cybermiljön.– Hos barn och unga börjar brottsspiralen i anknytning till datanäten med lindriga brott och övergången till en allvarligare, i regel till en ekonomiskt motiverad brottsspiral, kan ske redan före 15 års ålder, alltså före straffbarhetsåldern. Omständigheter som påverkar de ungas cyberbrottslighet är ung ålder, tekniskt intresse och tekniska kunskaper och särskilt i början av brottsspiralen icke-traditionella motiv, såsom experimentlusta, nyfikenhet, försoffning och okynne, sägs det i bloggen.Läs hela bloggen: En rolig grej kan vara ett cyberbrottBloggen publiceras inom ramen för Europeiska unionens cybersäkerhetsmånad (Cyber Security Month).

Polisbloggen talar om cyberbrottsligheten bland ungdomar och hur den kan åtgärdas. Cybercrime Exit är ett projekt där polisen strävar efter att förebygga och bekämpa cyberbrottsligheten bland ungdomar.

Unga och minderåriga ligger högt i polisens statistik över cyberbrott, i Finland och internationellt. Projektchefen för Centralkriminalpolisens projekt Cybercrime Exit, Viivi Lehtinen, och inspektör Aki Somerkallio skriver i polisbloggen om sina iakttagelser om de ungas roll i den föränderliga cybermiljön.

– Hos barn och unga börjar brottsspiralen i anknytning till datanäten med lindriga brott och övergången till en allvarligare, i regel till en ekonomiskt motiverad brottsspiral, kan ske redan före 15 års ålder, alltså före straffbarhetsåldern. Omständigheter som påverkar de ungas cyberbrottslighet är ung ålder, tekniskt intresse och tekniska kunskaper och särskilt i början av brottsspiralen icke-traditionella motiv, såsom experimentlusta, nyfikenhet, försoffning och okynne, sägs det i bloggen.

Läs hela bloggen: En rolig grej kan vara ett cyberbrott

Bloggen publiceras inom ramen för Europeiska unionens cybersäkerhetsmånad (Cyber Security Month).

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory