Annons:

Berusad person tvingade sig in i en bostad

NordenBladet — Under dagen har polisen arbetat med bland annat följande:Flertalet rattfyllerikontroller har upprĂ€ttats pĂ„ olika platser i landskapet, bland annat lĂ€ngs JĂ€rsövĂ€gen, EmkarbyvĂ€gen, GetavĂ€gen, med flera. Samtliga kontrollerade förare var nyktra. Under en av kontrollerna uppstod huvudbry ifrĂ„ga om en persons körrĂ€tt pĂ„ grund av olika omstĂ€ndigheter. En utredning som avses i 3:3.2 i förundersökningslagen har inletts, vilket innebĂ€r att förundersökningsmyndigheten (i detta fall polisen) vid behov ska, innan förundersökning inleds, utreda omstĂ€ndigheterna i samband med en sĂ„dan misstanke om brott som avses i 1 mom. sĂ€rskilt sĂ„ att ingen grundlöst behandlas som misstĂ€nkt för brott och sĂ„ att ett beslut om att inte göra förundersökning kan fattas enligt FöUL 9 § 1 mom. eller 10 § 1 mom., om Ă€rendet krĂ€ver det.
En förare stoppades pĂ„ HammarlandsvĂ€gen, som framförde en T3B-registrerad fyrhjuling. Vid kontroll av körkortsbehörigheten framkom det att i det Ă„lĂ€ndska körkortsregistret sĂ„ hade personen ingen körrĂ€tt. I kontroll i det finska körkortsregistret framkom att personen var belagd med körförbud. Personen kunde trots detta visa upp ett giltigt körkort med den rĂ€tta behörigheten som krĂ€vs för en T3B-registrerad fyrhjuling (AM121). Ärendet Ă€r förmedlat vidare till polisens tillstĂ„ndstjĂ€nster, som undersöker ifall tyrckfelsnisse har varit i farten.
Ett fall av skadegörelse har registrerats idag. Detta dÄ polisen tog emot en anmÀlan frÄn ett företag att en av deras grindar som leder in till omrÄdet har söndrats nÄgon gÄng under helgen.
AnmÀldes frÄn en hamnterminal att det befann sig tvÄ berusade personer som störde personal i deras arbete. En av personerna kunde pÄtrÀffas av polispatrull. Personen avvisades frÄn omrÄdet. Den andre personen kunde pÄtrÀffas efter en annan anmÀlan. Personen hade sparkat pÄ en dörr till en privat bostad, och dÀrefter tvingat sig in. Personen greps pÄ basen av polislagen dÄ anmÀlare ej hade yrkande om hemfridsbrott i sak.

KĂ€lla: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och hÀndelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory