Bella årets polishund 2019

NordenBladet —
Hundföraren Tobias Hjalmarsson tillsammans med Bella (bilden är beskuren). Bild: Svenska kennelklubben

Svenska kennelklubben har tillsammans med Polismyndigheten och Polisens hundförarförbund utsett Uruq-Hai Bea, till vardags Bella, från Helsingborg till årets polishund 2019.

– Tanken på att bli hundförare hade legat och grott ett par år när jag fick möjlighet att köpa Bella då hon var åtta veckor gammal, säger Bellas hundförare Tobias Hjalmarsson.
Köpet av Bella blev det som fick Tobias Hjalmarsson att efter tio år som polis bestämma sig för att ta steget och bli hundförare. Och det var Bella som skulle bli hans tjänstehund.
– Den här utmärkelsen bekräftar att jag gjorde rätt val, säger Tobias Hjalmarsson.
En av Bellas mer uppmärksammade insatser var vid en stor sprängning i Skåne där hon troligen räddade livet på gärningsmannen när hon hittade honom. Efter explosionen körde gärningsmannen iväg, kraschade bilen och sprang sedan iväg ut i terrängen med livshotande skador.
Läs mer om Tobias, Bella och utmärkelsen i Svenska kennelklubbens pressmeddelande.
Polisens hundar
Det finns drygt 400 polishundar i Sverige. De flesta, cirka 70 procent, är schäfrar. 20 procent är av rasen belgisk vallhund/malinois som Bella tillhör. Resterande tio procent utgörs av flera olika raser och det finns även några hundar av blandras.Förutom de egenskaper som krävs för att arbeta som polishund måste hundarna även fungera med alla sorters människor och ha olika roller. Till exempel lever de tillsammans med sin förare och dennes familj och måste då kunna fungera som familjehund.
Mer om polisens hundar och hundförare

Nyhet från
Polisen

Publicerad 24 oktober 2019 15:00

Svenska kennelklubben har tillsammans med Polismyndigheten och Polisens hundförarförbund utsett Uruq-Hai Bea, till vardags Bella, från Helsingborg till årets polishund 2019.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory