Ansökan till den finskspråkiga polisutbildningen börjar 29.10.

NordenBladet —

29.10.2019 kl 09.55Polisyrkeshögskolan

Är du intresserad av polisarbete på fältet eller passar brottsutredarens uppgifter dig bättre? Polisutbildningen ger färdigheter för båda!
Polisyrkeshögskolan söker nya studerande till den finskspråkiga polisutbildningen som börjar i augusti 2020. Ansökningsperioden börjar den 29 oktober och pågår till den 9 december.
Polamk är inte med i den gemensamma ansökan. Till den finskspråkiga utbildningen ordnas fyra ansökningsperioder under året. Den svenskspråkiga utbildningen börjar med ett och ett halvt års mellanrum. Nästa ansökningsperiod till den svenskspråkiga utbildningen börjar preliminärt på slutet av 2020.
Information på webben till den sökande
Man ansöker till utbildningen via webbansökan. Studerandena väljs på basis av ett urvalsprov som består av två skeden. I urvalsprovet ger lämplighetsbedömningen flest poäng, sammanlagt 50 procent av det totala poängantalet. Det skriftliga provet omfattar 30 procent av det totala poängantalet medan konditionsdelens andel är 20 procent.
Information om polisutbildningen och om att ansöka till den finns på adressen polamk.fi/ansokan. På webbplatsen finns information om till exempel ansökningskraven och urvalsprovet. Där hittar du bland annat läsmaterial för urvalsprovet, videor om konditionstestet och ett exempel på en uppgift i det skriftliga provet.
» Läs även: En polis har många karriärmöjligheter: polamk.fi/polismaterial» Följ Polamk i de sociala medierna: polamk.fi/sv/sociala_medier» Se Polamk-videorna på Poliisitube under rubriken Poliisiksi (“Att bli polis”)
Mer information om ansökan och intagning av studerande: valinnat.polamk(at)poliisi.fi, tfn 0295 418 301

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory