Allvarlig likgiltighet

NordenBladet — Under dagen har polisen arbetat med bland annat följande:På morgonen övervakades trafiken i Mariehamn och Jomala. På Neptunigatan framförde en förare sitt fordon utan att använda körljus. Föraren delgavs en ordningsbot som misstänkt för trafikförseelse.
Längs Nya Godbyvägen mätte polisen hastigheten på motkommande fordon till 112 km/h. Polisen svängde om och påbörjade ett efterföljande. Efterföljandet varade i flera kilometer innan föraren stannade. Föraren berättade att han inte kände till polisens ljussignaler. Till kännedom – använder polisbilen rött ljus så ska ni stanna. Detta är något man ska känna till om man innehar ett körkort. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse relaterat till överhastigheten och äventyrande av trafiksäkerheten för att inte ha stannat på polismans tecken. Föraren delgavs böter.
På Godbyvägen stoppades en lastbil som hade lasten osurrad på flaket. Lasten fick surras innan fortsatt färd. Chauffören delgavs en böteslapp som misstänkt för trafikförseelse.
I Eckerö körde en förare i 73 km/h var det endast är tillåtet 50 km/h. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter.
På Eckerövägen i närheten av korsningen Södra Överbyvägen körde en förare om två framförvarande fordon, trots att sikten var otillräcklig på grund av backrön. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. Föraren bestred brott och ett summariskt förhör utfördes. Ett interimistiskt körförbud utfärdades då föraren uppvisade allvarlig likgiltighet för trafiksäkerheten genom sin handling. Detta i enlighet med 43 § 2 mom. 1 punkten i körkortslagen. Polisen omhändertog körkortet.
På Hammarlandsvägen körde en förare i en hastighet om 134 km/h, tillåtet 90 km/h. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter. Ett 10-dagars körförbud utfärdades åt föraren. Körkortet omhändertogs av polis.
Syftet med polisens trafikövervakning är att skapa positiva trafiksäkerhetseffekter för alla vägtrafikanter. I samband med övervakning sker ingripande i brott och förseelser som observeras av polisen och i rättsprocessen döms dessa i sinom tid till lagenliga straffrättsliga sanktioner. Förutom de straffrättsliga påföljderna genomförs trafiksäkerhetseffekter med hjälp av tillståndsförvaltningens metoder, såsom körförbud.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory