Över 10 miljoner i sanktionsavgifter 2019

NordenBladet —
Kontrollinsats på byggarbetsplats i februari 2019. Bild: Lars Hedelin, Polismyndigheten

Gemensamma kontrollinsatser resulterade bland annat i 10 miljoner i sanktionsavgifter under 2019. Det framgår i den lägesrapport som den myndighetsgemensamma samverkan mot brott i arbetslivet nyligen släppte.

Utöver de 10 miljonerna i sanktionsavgifter fick var tionde av de kontrollerade företagen stänga sin verksamhet helt eller delvis. Johan Winberg är polisens representant i den grupp som samordnar myndigheternas gemensamma kontrollinsatser.
– Polisens roll är att tillsammans med de övriga myndigheterna verka mot osund konkurrens på arbetsmarknaden. Det handlar till exempel om att de som kontrolleras har rätt att arbeta i Sverige. Vi möter ofta utländsk arbetskraft vars förhållanden kraftigt skiljer sig från deras svenska kollegors just för att de saknar tillstånd och därför kan utnyttjas av oseriösa arbetsgivare, säger Johan Winberg.
Läs också:
Myndighetssamarbete mot brott i arbetslivet ger resultat – pressmeddelande från Arbetsmiljöverket
Lägesrapport 2019 för det myndighetsgemensamma arbetet mot fusk, regelöverträdelser och annan brottslighet i arbetslivet
Så arbetar polisen mot fusk i arbetslivet
Polisen är en av åtta myndigheter i det gemensamma arbetet mot fusk i arbetslivet. De andra myndigheterna är Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket, Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan, Jämställdhetsmyndigheten, Migrationsverket och Skatteverket.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 31 januari 2020 14:57

Gemensamma kontrollinsatser resulterade bland annat i 10 miljoner i sanktionsavgifter under 2019. Det framgår i den lägesrapport som den myndighetsgemensamma samverkan mot brott i arbetslivet nyligen släppte.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory