Trafikinsats i södra Stockholm

NordenBladet — Polisen genomförde under kvällen torsdag 23 januari och natten till fredag 24 januari en trafikinsats i södra Stockholm. Kontrollerna som genomfördes i Bredäng, Skärholmen och Liljeholmen ledde till flera fall av rattfylla och även andra brott.

– Att köra bil under påverkan eller att inte hålla hastigheten riskerar andra människors liv. Det är därför oroande att så många människor begår brott i trafiken. Jag är glad att vi genom trafikinsatsen kunnat hejda några av de som riskerar allas vår trygghet, säger Charlotta Erlandsson, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.
På plats fanns patruller från flera lokalpolisområden i polisområde Stockholm syd. Även Kronofogden deltog för att bistå med utmätningar.
En stor mängd utandningsprov genomfördes och resultatet visade ett flertal fall av rattfylla och drograttfylla. Drygt 60 förare rapporterades för hastighetsöverträdelse. Polisen genomförde också så kallade flygande inspektioner, vilket bland annat innebär kontroll av fordonets skick samt mer ingående kontroller av personer och fordon.
Trafikkontrollerna avslöjade även andra brott som exempelvis flera fall av olovlig körning, brott mot knivlagen samt grov vårdslöshet i trafik. I en av bilarna fanns en person utan rätt att vistas i landet.
Kronofogden utmätte en personbil, klockor, guld, guldsmycken samt kontanter.

Mer information

Nyhet från
Polisen Stockholms län

Publicerad 24 januari 2020 15:16

Polisen genomförde under kvällen torsdag 23 januari och natten till fredag 24 januari en trafikinsats i södra Stockholm. Kontrollerna som genomfördes i Bredäng, Skärholmen och Liljeholmen ledde till flera fall av rattfylla och även andra brott.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory