Alla regioner arbetar aktivt i Rimfrost

NordenBladet — Förutom att region Syd får förstärkningar från andra delar av polisen arbetar alla regioner med att komma åt de personer som bedöms ligga bakom det grova våldet.

Regionerna har tillsammans med den nationella staben gjort en bedömning av vilka individer som påverkar skjutningar och sprängningar mest i respektive region och samlat dessa i en fokuslista.
– Alla regioner arbetar nu med samma metod, det vill säga med åtgärder mot dessa individer, men hur det arbetet genomförs avgör regionerna själva. Noa styr metoden beslutar om förstärkningar och regionerna väljer arbetsform mot de angivna individerna, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef i Rimfrost.
Region Syd får fortsatt förstärkningar och under de två första månaderna av Rimfrost har 451 personer frihetsberövats. Misstankarna gäller allt från ringa narkotikabrott till grovt vapenbrott men även omhändertagande i enlighet med polislagen.
– Många av de unga gängkriminella brukar narkotika och att ta en person för ringa narkotikabrott kan vara ett sätt att komma åt nätverken och andra personer högre upp i hierarkin. Tydligt är att ökad polisiär närvaro ger effekt. I ett vidare perspektiv visar det hur viktigt det är att polisen får fortsätta växa och arbeta med vårt kärnuppdrag, säger Stefan Hector.
Avhopparverksamhet
I region Syd pågår sedan 2018 projektet Sluta skjut, där polisen i samarbete med Malmö stad och Kriminalvården arbetar för att få fler att lämna kriminaliteten. Drygt 60 procent av de personer som har blivit aktuella för samtal i Sluta skjut återfinns inte i polisens register.
Hittills är ett 30-tal individer som har identifierats av polisen inom ramen för Rimfrost föremål för insatser inom ramen för avhopparprogrammet.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 20 januari 2020 10:43

Förutom att region Syd får förstärkningar från andra delar av polisen arbetar alla regioner med att komma åt de personer som bedöms ligga bakom det grova våldet.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory