Människors säkerhet är viktigast i nyårsfirandet ur polisens aspekt

NordenBladet —

31.12.2019 kl 09.12Östra Nyland
Många som bor i huvudstadsregionen reser i morgon till Helsingfors centrum för att fira nyår när staden ordnar en nyårsfest på Medborgartorget. I regionen för polisinrättningen i Östra Nyland arrangeras även flera mindre evenemang samt fyrverkerier som ordnas av privatpersoner, föreningar eller företag.
“Otrygghet och fara kan vara och en undvika med försiktighet och rätt attityd. Raketer får inte hanteras i berusat tillstånd och de får inte överlåtas till minderåriga. En ansvarsfull grupp hindrar exempelvis en berusad kamrat att hantera raketer”, konstaterar överkommissarie Jussi Huhtela.
Polisen i Östra Nyland ger fem anvisningar för nyårsfirare:
1) Fyrverkerier är tillåtna endast på nyårsafton klockan 18–02.
2) Raketer får inte hanteras i berusat tillstånd.
3) Överlåt inte raketer till minderåriga. Raketer beslagtas från minderåriga utan undantag och ekonomisk förlust för detta ersätts inte.
4) Kom ihåg gott uppförande och ta hänsyn till andra. Välj plats för att skjuta raketer så att dessa inte orsakar fara för människor, byggnader, fordon eller annan egendom. Se även till att raketerna inte orsakar orimligt obehag för till exempel människor eller djur som mår dåligt av oväsen.
5) Användning av skyddsglasögon är obligatoriskt. Läs raketernas bruksanvisningar och följ dem. Avlägsna dig från produkten till tryggt avstånd enligt anvisningarna.Polisinrättningen i Östra Nyland önskar alla ett tryggt nytt år 2020!

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory