23 december 16:34, Trafikbrott, Katrineholm

NordenBladet — 14.29 polisen fick syn på en bilist som körde mycket fort och vårdslöst på E4 i närheten av Nyköpingsbro. Bilisten körde i mycket hög hastighet, långt över motorvägsfart och körde om andra trafikanter på både höger och vänster sida. På grund av tät trafik och stor risk för utomstående avbröt polisen förföljandet efter några minuter.
Efter att polisen tappat kontakten med föraren åkte flera polispatruller ut och sökte efter bilisten i trakterna omkring Björkvik där polisen ännu en gång fick synkontakt med bilen på länsväg 216. Trots att polisen gjort stopptecken till bilisten vägrade han att stanna. Polisen höll sig på stort avstånd och tappade synkontakt med bilisten.
När en polispatrull närmade sig bron över Åkforsån, vid Ovanå visade det sig att bilisten hade kört i diket. Bilföraren hade själv tagit sig ur bilen oskadd. Det visade sig vara en man i 35-årsåldern.
Mannen misstänks för drograttfylleri och han togs med till polisstationen för provtagning och förhör. Han är också misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och flera fall av hastighetsöverträdelser. Polisen gjorde också en husrannsakan i bilen för att söka efter droger men några sådana anträffades inte. Bilen bärgades.

Man misstänks för flera trafikbrott.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory