Pensionärer som utreder grova brott i Stockholm – ger resultat

NordenBladet — Sammanlagt 27 års fängelse i ärenden som mordförsök och människorov samt en rad pågående grova brottsutredningar med misstänkta. Det är hittills facit av de pensionerade polisernas återinträde i tjänst.

I mars 2019 startade region Stockholm ett projekt för att återanställa pensionerade våldsbrottsutredare. Femton utredare har kommit tillbaka till polisen och fler ska det bli.
– Den här gruppen av utredare har en enorm erfarenhet och är mer än självgående. De arbetar tillsammans och med likasinnade i aktuella ärenden och det är ett vinnande koncept, säger gruppchef Lars Bröms vid regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm.
Gruppen av pensionerade våldsbrottsutredare arbetar i snitt tre dagar i veckan. De hanterar bland annat mord, mordförsök, grova utpressningar och våldtäkter. Ärendena som de arbetar i kommer från hela Stockholms län.
Sedan i mars 2019 har gruppen:

slutredovisat 19 ärenden med ett utfall om 27 års fängelse (mordförsök, grov utpressning, människorov).
lagt ned 27 ärenden efter utredning.
i nuläget arbetar de med 32 öppna ärenden med tio misstänkta som ska anhållas.

För att klara det stora antalet frihetsberövade som våldsutredarna producerar är två erfarna utredare från polisområde Stockholm city knutna till gruppen.
Planen är att gruppen ska växa till 20 utredare.

Nyhet från
Polisen i Stockholms län

Publicerad 20 december 2019 10:55

Sammanlagt 27 års fängelse i ärenden som mordförsök och människorov samt en rad pågående grova brottsutredningar med misstänkta. Det är hittills facit av de pensionerade polisernas återinträde i tjänst.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory