Uppdaterad 20 december 10:33: 19 december 17:09, Mord/dråp, Boden

NordenBladet — Under eftermiddagen vid 14-tiden inträffade ett grovt våldsbrott i Boden vid Järnvägsstationen. En person är avliden och polisen har rubricerat händelsen i nuläget som mord. 
Platsen är avspärrad och sedvanlig utredningsåtgärder kommer att genomföras så som teknisk undersökning.
Polisen söker efter fler vittnen som kan ha sett något som kan ha att göra med händelsen. Det kan vara innan händelseförloppet, under eller efter händelseförloppet. Om man har vittnesuppgifter eller andra uppgifter att lämna, ring polisen på telefon 114 14. 
Enligt vad polisen bedömer så är detta en isolerad händelse vilket gör att det inte är någon fara för allmänheten. I övrigt råder förundersökningssekretess vilket gör att vi inte kommer kunna lämna fler detaljer.
Under förmiddagen imorgon, fredag kommer uppdatering att ske. Läs nedan i länken för tidigare notis. 
Media:
Media kan träffa polis på plats kl 18:00 vid Järnvägsstationen i Boden.
Övrigt: Maria Jakobsson, kommunikatör Norrbotten, tel 010-5685331/ 070-2525673 
Uppdatering Fredag 20/12 kl 10:30:
Vid gårdagens händelse i Boden så avled en 19-årig person. Två personer i samma ålder sitter anhållen. Polisen utreder detta som en intern uppgörelse vilket gör att allmänheten inte behöver känna oro för att vistas ute i samhället. detta är en isolerad händelse. 
Det finns uppgifter om att någon eller några personer ska ha varit maskerade, polisen söker vittnesuppgifter om detta och önskar att man ringer polisen på telefon 11414 för att lämna tips.
Idag kommer polisen jobba med vittnesförhör och den tekniska undersökningen fortsätter. Rättsmedicinalverket kommer att genomföra en undersökning av den avlidna personen och polisen kommer att behöva invänta en rapport därifrån innan fler kommentarer om händelseförloppet går att ge.
Under dagen kommer polisen att genomföra trygghetsskapande insatser som att finnas i området i och omkring brottsplatsen.Vi återkommer med detta under dagen.
Mediefrågor kan besvaras i mån av tid av Per-Anders Heikkilää, tel 070-3478391

Två gripna misstänkt för mord, Boden

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory